Uncategorized

Jakten på WondLa

Just! Jag och dottern läser med. Hon är sju år, men vi har läst kapitel böcker över ett år. Vissa böcker är en pina att traggla sig genom men jag är av den åsikten att hennes smak måste få styra. Eller med en liten guidning från sin kära mor.
Både hon och jag är såld på fantasy. Det där att i böcker kan precis vad som helst hända är spännande. Varför nöja sig med att beskriva verkligheten som den är då?
Hur som boken vi läser nu heter jakten på WondLa. Den handlar om Eva nio vars underjordiska hem blir förstört. Ett hem hon aldrig lämnat där hon levt tillsammans med en robot, modr.
Det är en av författarna bakom spiderwick serien som står bakom. Språket i boken var först lite väl beskrivande, mest för att det var ovant i en barnbok. Nu flyter det dock på bra och berättelsen är gripande. Vi har väl läst 120 sidor eller så. Kommentaren igår från dotterns håll ”mamma det känns som vi inte läst något alls”
Summa summarum ger vi boken ett gott betyg hittills och hoppas den fortsätter i samma anda.

Annonser

One thought on “Jakten på WondLa

  1. Mysigt att läsa och uppleva tillsammans. Jag läser inte fantasy själv men har under skrivkursen ändå fått läsa en del sådant och blev förvånad själv över hur bra jag tyckte det var. Härlig upplevelse det där när boken bara flyter på utan att det märks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s