Blogg52

Bokrea och bokvinst

image

Jag vann! Jag vann en bok och ska ge den till min mamma. Hon kommer ägna fem veckor till att åka buss. Hon, precis som jag, älskar älskar älskar att läsa. Tvärtemot mig älskar hon dessutom deckare. Vilken bra grej då att jag kan ge bort min vinst. Jag vann prästens lilla flicka av Susanne Casserfelt. Signerad och allt. Vill ni läsa hennes blogg kan ni kika in här. Hon skriver oxå för #blogg52.

Ja just! Sen har årets andra julafton precis passerat med. Bokrean. I år hade jag inte läst och kryssat i någon katalog men kan lyckades smita iväg lite tidigare från jobbet och fyndade några böcker. Bla fjolårets Nobelpristagare. Jag köpte hennes Bön för Tjernobyl och jag inser varför hon tilldelats priset. Ett drivet språk. Mycket bra.

Boken på bilden däremot. Det är ett eget kapitel. Det är som med Lars Vilderängs böcker. Lite för matcho. Pang pang och allt är kul. Fast sen är det något som driver mig att läsa vidare trots att jag mår illa av huvudpersonen. Nej, han gör inget helt tokigt som att skjuta oskyldiga eller våldta någon men inställningen till krig och död. Det känns som han tycker det är att likna med en sport eller ett tvspel. Jag är fascinerad och förundrad. Det är nog därför jag trots allt läser vidare och det är väl en av anledningarna till att jag läser överhuvudtaget. Nya idéer och åsikter helt olika mina egna. Vill ni med läsa American Sniper? Kolla här

5 reaktioner till “Bokrea och bokvinst

  1. Det var så rolig när Svetlana Aleksijevitj van sitt Nobel pris. Frun och jag satt upp för nobelfesten för att ser det streamad på datorn. Kajsa Lindsten, som översätt åt henne, är en gammal studiekamrat till min fru. Kajsas engelsa är inte lika bra som hennes ryska (eller, förstås hennes svenska) men tydligen vägrar man inte en nobelvinnare och vän när hon begär om hjälp. Inte skulle jag har gjort det heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s