läsåret 2018

Bokfunderingar

Det är svårt att läsa efter tema. Jag vet inte nån mer bok än den första boken än. På tema förintelsen. Det ska bli roligt att läsa nån klassiker igen. John Carperter? Nån gammal sf bok? Eller en tvättäkta en? Hur gammal ska den vara? Jösses vad räknas som klassiker? Finns det nån lista nånstans?

För en månad är temat en icke vit författare. Jävligt knepig kategori. Behöver det vara en afrikansk skribent? Tänker på hur pinsamt det kan bli att gå till bibblo och fråga om tips. Nåväl det går väl förklara varför jag behöver en bok från nån icke vit. Jag hade hellre valt termen från en icke västerländsk bakgrund. Jag tror jag har en bok från Nigeria eller så hemma. Den har jag vunnit på nån tävling. 

Utmaningen kommer från min bokgrupp på Facebook där vi mest läser och diskuterar fantastik. Är det då okej att jag väljer vanliga böcker? 

Liv som startade allt har dessutom skapat en messenger-grupp där vi kan diskutera böckerna undertiden vi läser. Det är redan en miljard inlägg och alla är på engelska, jag orkar inte med det. Min engelska blir så stolpig och mina resonemang blir betydligt mycket ytligare än jag tänker mig dem i huvudet. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s