läsåret 2018

Början

Nu är vi i gång. Jag har härmed börjat på min januari bok. Det finns inte så mycket att säga om den. Det är en berättelse från en överlevare. Som jag skrivit tidigare är det maus av Art Spiegelman. Jag köpte den när jag bodde hemma från barnens bokklubb tror jag. Den är noga märkt med mitt flicknamn. Kommer så klart skriva ett mer utförligt inlägg i slutet av månaden men nu lämnar jag den.

Pratade fram och tillbaka om olika boktips på twitter, facebook och lite överallt. Jag blir alldeles varm i hjärtat över all hjälp jag fått att hitta böcker till vår utmaning. Om inte annat öppnar det upp för samtal om böcker. Jag satt vid köksbordet och pratade med min tioåriga mangatokiga dotter. Jag beklagade mig om att jag tyckte det var svårt att hitta nån bok som utspelar sig på sjön/havet. Tänkte inte just nå mer på det och nu ikväll låg del ett i mangaserien one piece För den oinitierade är den en sjörövarserie. Perfekt. Det blir för övrigt den första mangan jag läser.

Jag slösökte på Adlibris i jakt på en klassiker, vad nu det är, och fann Vi av Jergenij Zamjatin. En dystopi från Sovjet utgiven 1924 och sedan bannlyst som så mycket annat som ens andades samhällskritik. Så jag tror jag flyttar över den från klassiker posten till bannlyst posten. Angående vad som klassas som klassiker kom jag och bokprata på twitter överens om att den ska ha lästs av mer än en generation. Jag har för mig att det stod i vår utmaning att det skulle vara nån som vi tänkt läsa länge så Vi går bort eftersom jag aldrig hört talas om den innan. Trots att många kända författare är inspirerande av just den boken.

Som ni ser har jag lite att läsa nu. Det ska bli så roligt. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s