Bokefterlysning

HJÄLP!

Kära vänner jag söker en barnbok.En bok som nog är en av de första jag läste helt själv. Det var en present av min farbror Jag tror jag läste den ett tiotal gånger. Året jag fick den var runt 1986-87 nån gång. Den har lämnat klara spår i mig eftersom jag så här nästan trettio år senare fortfarande letar.

Kort om handlingen som jag minns den.

Pojken var inte stor nog att ha en egen slädhund. De vuxna skrattade åt honom och tyckte han var för liten. Men han och hans hund rymde och for ut på äventyr. Boken beskriver isen, snön och hur de får kämpa över isvakar. Pojken kanske är 6-7 år och boken var väldigt bra. (Jag är osäker om jag törs läsa om den, ni vet hur det är med böcker man älskade som liten, det är inte alltid de håller måttet när man är vuxen. Det vore dumt att förstöra känslan jag har för den här boken egentligen)

Jag har frågat på twitter och fått många bra tips av @bibblansvarar den titel som kommer närmast är en av Kipling som skrev Djungelboken. Det kan mycket väl stämma att det är den. The boy and his sled dog heter den. Ingen aning om vad den kan heta på svenska.

Har ni några andra tips vore jag er evigt tacksam

Er tillgivne

SvXrt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s